top of page

De Cinnamon Rolls van Willem-Pie: 100% vegan en overheerlijk!

Willem-Pie Bakery is één van onze leveranciers. Zij zijn een 100% vegan bakery in de hoofdstad van ons land, Amsterdam! Zij verkopen dagelijks verse patisserie, waaronder deze heerlijke Cinnamon Bun. Met trots mogen wij zeggen dat we het enige verkooppunt zijn van deze heerlijke kaneeltraktatie in de provincie Groningen! Lees hieronder meer over Willem-Pie en deze heerlijke Cinnamon Bun.


Willem-Pie Bakery

Sinds 2017 biedt Willem-Pie Bakery exclusieve taarten, cakes en andere zoetigheden van hoge kwaliteit. Dit samen staat precies voor hetgeen waar de Bakery van Willem-Pie voor staat: Smaak en kwaliteit. Zij zijn ervan overtuigd dat iedereen de zoetigheden lekker moet vinden, of diegene nou vegan is of niet! Zij willen laten zien hoe lekker vegan eten kan zijn: Dat men na een aantal keer proeven zich pas afvraagt of dit vegan is of niet.


Gezond, duurzaamheid en de ultieme smaakbeleving staan bij deze bakery hoog in het vaandel. Zo zijn alle producten palmolie vrij, worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en worden er (minder) geraffineerde suikers toegevoegd.


“De ultieme smaakbeleving: Dat is voor ons het belangrijkste. Onze belangrijkste focus is het verrassen van mensen met unieke smaakcombinaties. We gebruiken alleen de beste ingrediënten!

– Willem-Pie”


Dat is precies wat bij de Food Matterz gedachte past, want alles wordt ingekocht op basis van een bijzonder of bewuste ambacht en op basis van kwaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat voedsel en eten ertoe doet. In een wereld waar vaak weinig tot geen aandacht is voor het feit waar je eten vandaan komt, zorgen wij – samen met onze geweldige leveranciers – dat dit wel zo is.


Cinnamon Bun

Laten we je nog even meenemen in wat een Cinnamon Bun precies is! Cinnamon Bun, kaneelbroodje, cinnamonroll, kaneelrol – wellicht heb je al de benamingen wel eens voorbij zien komen. Maar waar komt deze zoete traktatie eigenlijk vandaan? Ondanks dat er verschillende verhalen de ronde gaan, wordt er over het algemeen aangenomen dat de Cinnamon Bun haar oorsprong heeft liggen in Zweden. Sterker nog, op 4 oktober wijden zij daar zelfs een heuse dag aan “Kanelbullens dag”. De kanelbullens worden gegeten in combinatie met een heerlijke koffie.


Tegenwoordig kun je de zoete lekkernij in meerdere landen vinden. Het basisrecept blijft daarentegen vrijwel hetzelfde; opgerold deeg met boter, suiker en kaneel. De Vegan Cinnamon Bun van Willem-Pie heeft als basis tarwe en wordt onder andere gezoet met suiker, dadels en appels.


Cinnamon Bun à la Food Matterz

Bestel je bij ons een heerlijke Cinnamon Bun? Dan maken wij deze graag even warm voor je! Door de hitte even over de Cinnamon Bun te halen, komen alle smaken nog beter tot zijn recht. De Cinnamon Bun gaat perfect samen met een heerlijke koffie (variatie) of verse thee!


Koffie van de maand maart

De Cinnamon Love* is de koffie van de maand maart. Deze Latte Macchiato bestaat uit een combinatie van een shot espresso en opgeschuimde melk. De Latte wordt afgetopt met een heerlijke toef verse slagroom en... stukjes Cinnamon Bun! Precies zoals ze hem in Zweden aten, maar dan op de Food Matterz stijl 😉 De perfecte combinatie wat ons betreft!

*De koffie van de maand is door het gebruik van melk en slagroom niet meer vegan.


De hele maand maart kan je deze heerlijke koffie variatie komen proeven, maar de Cinnamon Bun kan je uiteraard nog véél langer bij ons vinden!


Tot snel!


bottom of page