top of page

De gezonde en lekkere Omni Bars

Support Your Higher Self met de gezonde repen van Omni Bites


“De perfecte snack voor onderweg” dat is hoe Omni Bites deze nieuwe bars omschrijft. We hebben ze sinds kort in ons assortiment en we moeten toegeven: ze zijn niet alleen ideaal voor onderweg, maar ook heerlijk tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Voor op kantoor bijvoorbeeld of tijdens een dagje studeren.

Omni Bites is een Groningse startup die zich bezighoudt met het ontwikkelen van functionele voeding. Ze zagen een aantal problemen in de huidige markt. Er zijn namelijk allemaal producten beschikbaar die jouw welzijn, functioneren en prestatie zogenaamd zouden moeten bevorderen, maar eigenlijk voornamelijk schade aanrichten zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Denk hierbij aan energydrinks, eiwit- en sportrepen en supplementpoeders en -pillen. Zo zijn energydrinks te hoog gedoseerd en zitten ze vol synthetische supplementen. Dit zijn stoffen die in een laboratorium zijn gemaakt en dus eigenlijk niks natuurlijks bevatten. Dat moeten we natuurlijk niet in ons lichaam willen hebben.


Dat vond Omni Bites ook.

Daarom ontworpen zij de Omni Bars. Deze Bars zijn gecreëerd om jouw welzijn, functioneren en prestatie te bevorderen op een lekkere, en bovenal, gezonde manier. De biologische en plantaardige ingrediënten zorgen voor een heerlijke smaak en de natuurlijke supplementen zorgen voor de juiste functie. Doordat ze zijn samengebracht in lekkere bites zijn ze ideaal als snelle snack en kan je ze ook nog eens heel goed nuttigen als een snack op een “cheat day”: heerlijk, maar toch gezond!


De repen ondersteunen jouw energie en conditie, focus en concentratie en jouw ontspanning en herstel. Perfect dus voor het sporten, tijdens een drukke school- of werkdag of gewoon heerlijk in je weekend!


Wat we ook een mooi initiatief vinden van Omni Bites is het Zero Waste concept. Alle overblijfselen van de productie van deze repen worden hergebruikt in het productieproces van hun RAW Granola. Zo wordt er dus niks weggegooid.Bij Food Matterz vind je nu drie verschillende repen.


Endurance: Energie & Conditie

De eerste reep is de Endurance. Deze reep doet er alles aan om jouw energieniveau en conditie te verbeteren. Deze reep heeft dat effect om hij rijk is aan antioxidanten. Daarnaast stimuleert de reep je ATP-productie (dit is de energiebron voor al je lichaamscellen), verbetert je doorbloeding en zuurstofopname en versterkt hij tot slot je immuunsysteem. Een hele mooie reep dus met ook nog eens een heerlijke smaak. Hij heeft de smaak chocolade amandel hazelnoot.


Flow: Focus & Concentratie

De tweede reep is de Flow. Deze reep is speciaal ontworpen om jouw focus en concentratie te verbeteren en te optimaliseren. Het stimuleert namelijk de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen; het balanceert je immuunsysteem; het ondersteunt je geheugen en aandachtsopname en helpt je tegelijkertijd leren. Tot slot verbetert het ook je doorbloeding, zuurstofopname en stimuleert het je ATP-productie, oftewel de energiebron voor al je lichaamscellen. Deze reep heeft niet alleen vele voordelen, maar is ook nog eens super lekker! Hij smaakt naar Tahin Walnoot en is dus zeker het proberen waard.


Unwind: Ontspannen & Herstel

Tot slot de derde reep Unwind. Deze reep heeft de heerlijke frisse smaak framboos kokos en helpt je volledig te ontspannen en het lichaam te herstellen. Deze reep heeft soortgelijke invloeden als de andere twee repen, maar beschermt daarentegen ook je huid en lichaamscellen tegen oxidatie (oftewel, roest); draagt hij bij aan een kalme en heldere geest; vermindert het stress en angst; bevordert het gezonde eetlust en verlicht het de pijn. De perfecte reep die je graag nuttigt na een drukke (werk)dag of tijdens een fijne dag ontspanning.


Zoals je kunt zien heeft elke reep een eigen functie en een eigen werking. Voor ieder moment is er wel een reep die je kunt nuttigen. Wij zijn heel benieuwd wat jouw favoriete reep is. Kom vooral eens langs en probeer ze uit!


Je vindt ze in de Food Matterz winkel.


Tot snel! 🖤

bottom of page