top of page

Food Matterz 5 jaar - hoe het ooit begon

Gisteren vierden wij een klein feestje bij Food Matterz. De lunchroom bestond gisteren namelijk precies 5 jaar; een mooie mijlpaal! Om dit moment niet zomaar voorbij te laten gaan lijkt het ons leuk om in deze nieuwsbrief samen terug te blikken op 5 jaar Food Matterz.


Hoe het ooit begon

5 jaar geleden had Hennie (rechts op de foto) een grote droom om samen met haar partner Jeroen in de binnenstad van Groningen haar eigen zaak te beginnen. Voor Hennie miste er in die tijd bepaalde dingen in de horeca, zoals de echte aandacht en passie voor voeding; het bewuste proeven ervan en de voeding daadwerkelijk waarderen. In eerste instantie was het idee om een delicatesse zaak te beginnen waarbij mensen allerlei lekkere en mooie producten konden proeven. Ze hadden een mooi pand gezien in de Oosterstraat in Groningen, maar dit voelde voor Hennie toch nog niet helemaal juist. Uiteindelijk kwam het pand in de Oude Ebbingestraat op hun pad terecht. Jeroen wist direct dat dit het moest worden, maar Hennie voelde toch wat angst bij het idee dat dit grote pand Food Matterz zou worden. Een vakantie op de camping in Assen deed uiteindelijk wonderen. Tijdens een aantal dagen volledige ontspanning zakte bij Hennie de angst weg en besloot ze er vol voor te gaan. Het pand aan de Oude Ebbingestraat 86 zou de basis worden voor dit spannende Food Matterz avontuur.


Met de komst van het pand aan de Oude Ebbingestraat kwam het idee voor de delicatesse zaak toch een beetje op losse schroeven te staan. Het huidige Food Matterz concept ontstond en zo geschiede. Het pand aan de Oude Ebbingestraat werd flink onder handen genomen en na 2 maanden was daar Food Matterz. Een droom die uit kwam!


5 jaar Food Matterz

Het concept en het team Food Matterz breidde zich steeds verder uit. Allereerst kwam Wianda (links op de bovenste foto) erbij die de rechterhand van Hennie werd en nog altijd bijna dagelijks te vinden is in de lunchroom. Toen ook de eerste barista een feit was ging het Food Matterz concept echt van start.


Hennie haar liefde voor (h)eerlijke voeding en het verhaal daarachter kwam centraal te staan in het bedrijf. En nog steeds! Tot op heden is alles wat je bij Food Matterz ziet, proeft en ervaart nauwkeurig geselecteerd. Elk product heeft een verhaal en/of is op ambachtelijke wijze bereidt.


Het duurde eventjes voordat de Groningers echt begrepen wat dit nieuwe concept precies was, maar toen ze dat eenmaal door hadden begon de drukte in de lunchroom toe te nemen. Het werd pas echt druk toen Food Matterz in 2018 18e was geworden in de Koffie top 100 en winnaar was in de provincie Groningen. Dit was een enorme eer en wat waren we blij!! Het was voor ons een mooie bevestiging dat we op de goede weg zaten.


De afgelopen jaren hebben we dit voortgezet. We zijn steeds blijven vernieuwen om op deze wijze onze gasten te blijven verrassen. Des te dankbaarder zijn we dan ook dat we ons 5-jarig bestaan deze week met jou mogen vieren.


Een speciale dank aan jou!

De afgelopen jaren waren een prachtig avontuur en wij zijn ontzettend blij dat jij daar onderdeel van bent. Wij willen jou heel erg bedanken voor al jouw liefde en support, want ook al doen wij heel erg ons best, zonder jou had Food Matterz hier nu niet gestaan.

Op naar de toekomst!


Liefs,


Het Food Matterz Team


bottom of page