top of page

Gezond herfstrecept: de Pumpkin Goatcheese Sandwich

Een heerlijk en gezond lunchrecept speciaal voor de herfst! Zodra je Pumpkin gaat toevoegen aan een maaltijd voel je de herfst vibes direct toenemen. De Pumpkin Goatcheese Sandwich was vorig jaar oktober het broodje van de maand. Deze viel toen zo goed in de smaak dat we het recept nu graag met je delen, zodat jij ook thuis kunt genieten van deze heerlijke smaak explosie.


Recepten van de andere maandspecials kun je hier vinden!


Een gezond lunch recept voor de herfst en winter dagen. De Pumpkin Goatcheese Sandwich. Deze sandwich bevat pompoen, geitenkaas, rucola, walnoten, paprika en pompoenpitjes
Pumpkin Goatcheese Sandwich
Het recept voor een heerlijke lunch!

Deze fijne sandwich wordt bij ons gemaakt met het heerlijke brood van onze bakker Luuk. Wil je meer te weten komen over onze bakker Luuk, klik dan hier. Natuurlijk hoef je voor dit heerlijke recept niet helemaal naar bakker Luuk af te reizen. Door jouw favoriete brood toe te voegen kan je de heerlijke smaak proberen te evenaren, dus experimenteer vooral!

Wat heb je nodig?

- Sandwich naar keuze

- Pompoen

- Geitenkaas (verkruimeld)

- Walnootjes

- Rucola

- Paprika

- Zonnebloempitjes

- Pompoenpitjes

- Chili flakes

- Zout en peper


Alle ingrediënten kun je vinden in de supermarkt bij jou in de buurt.


Aan de slag!
  1. Maak allereerst de chutney. Kook kleine stukjes pompoen in een pan met royaal water en een klein beetje zout. Wanneer de pompoen zacht is giet je deze af en laat je het afkoelen. Pureer de pompoen en voeg hierbij verkruimelde geitenkaas en kleine stukjes walnoten toe. Wij hanteren geen vaste grammen of hoeveelheden dus bekijk en proef tussendoor welke hoeveelheden jij prettig vindt. Breng op smaak met peper. Op deze manier laat je jouw zintuigen voor je werken en draag je zelf je steentje bij aan de heerlijke sandwich.

  2. Pak vervolgende de sandwich naar keuze en leg hem op een bordje.

  3. Smeer een laagje pompoen chutney op de sandwich.

  4. Voeg daar vervolgens een handjevol rucola aan toe.

  5. Verkruimel de rest van de geitenkaas en doe dit bovenop de rucola.

  6. Snijd de paprika in kleine blokjes en strooi de blokjes over de geitenkaas heen.

  7. Maak het broodje af met zonnebloempitjes, pompoenpitjes en chili flakes.

  8. Et voilà! Nu kun je heerlijk gaan genieten van een broodje herfst


Mocht je thuis creatief aan de slag gaan met dit recept, deel dat dan zeker met ons via de socials. Wij zijn heel benieuwd wat voor moois je ervan gemaakt hebt!

Dit proeft naar meer!

Word jij net zo enthousiast van deze heerlijke sandwich als wij en zou je graag meer recepten willen uitproberen? Houd onze website dan zeker in de gaten! Maandelijks plaatsen we nieuwe recepten, zodat jij ook thuis kan blijven experimenteren.

bottom of page