top of page

Nieuwe (h)eerlijke producten uit onze winkel: Awaken By Nature!

Bij Food Matterz hebben we naast heerlijke ontbijtjes, sandwiches, yoghurtjes, koffies en zoete lekkernijen (we kunnen nog wel even doorgaan 😉) ook bijzondere producten in onze winkel! In deze blog highlighten we één van deze nieuwe producten uit. Namelijk, de producten van Awaken By Nature.


Paddenstoelen?

Ja, paddenstoelen! We hebben drie variaties van biologische paddenstoelenpoeders bij ons in de winkel, namelijk: Lion’s Mane, Cordyceps en Reishi. De paddenstoelenpoeders, die worden gezien als super foods, hebben verschillende gezondheidswerkingen door onder andere haar bron van mineralen, vitamines en essentiële aminozuren.


De paddenstoelenpoeders gaan heel goed samen met (warme) dranken, smoothies, gebakken producten, fruit- en yoghurt bowls. De drie verschillende poeders hebben alle drie een verschillende werking. De Lion’s Mane helpt bij concentratie door het zenuwstelsel en hersenen te activeren; perfect voor een goede start in de ochtend. De Cordyceps ondersteund onder andere het immuunsysteem en geeft een boost aan je energie. De Reishi is perfect om je avond mee af te sluiten. De kruiden ondersteunen onder andere de natuurlijke reactie van het lichaam op stress.


Nu zou je misschien denken: “Hoe kan ik deze poeders gebruiken?” Hieronder vind je een receptje zoals eigenaresse Hennie deze poeders graag gebruikt:

  • 1.5 theelepeltje cacaopoeder,

  • 1 theelepel Reishi

  • Havermelk

Doe de cacaopoeder met de Reishi in een glas, even goed mengen en voeg hier tot slot opgeschuimde havermelk aan toe. Een heerlijke warme drank voor in de avond!


Awaken – Kruiden blends

We hebben verschillende kruidenmelanges, bestaande uit kruiden en bloemen, in de winkel die met zorg zijn samengesteld. Met deze heerlijke kruiden creëren je een speciaal momentje voor jezelf!


Zodra je het zakje ‘Love Blend” opent komt een heerlijke geur je tegemoet! Deze blend bestaat uit een combinatie van lavendel, roos en citroenmelisse. Deze kruiden hebben een kalme, liefdevolle werking met een zachte smaak. De ‘Sacred Blend’ bestaat uit damiana, elfenbloem en hibiscus. De hibiscus staat onder andere bekend om haar kwaliteit om bloed (circulatie) te stimuleren. Tot slot hebben we de krachtige kruidenmix ‘Spirit Blend’ in ons assortiment. Deze melange bestaat onder andere uit Blauwe Lotus, passiebloem en bijvoet. Een bijzondere blend, met een bijzondere smaak.


De kruidenmelanges kunnen trouwens niet alleen gebruikt worden voor thee, maar ook voor bijvoorbeeld kruidenbaden door haar heerlijke, rustgevende geuren!

Awaken – Cacao

Tot slot hebben we in ons assortiment rauwe cacao in poeder vorm en in nibs. Voor de poeder worden cacaobonen van Theobroma cacao uit Mexico gebruikt, ook wel de “koningin van de cacao” genoemd!


Een leuk weetje: Wist je dat cacao 40X meer antioxidanten bevat dan bosbessen? Rauwe cacao is ook een van de hoogste plantaardige bronnen van magnesium en calcium: Goed voor je spieren en botten!


Je kan de cacaopoeder gebruiken door een theelepeltje toe te voegen aan je smoothie, yoghurt, shake of warme drank! De nibs kan je gebruiken als topping voor bowls of yoghurt.Ben je nieuwsgierig geworden en zou je een van deze nieuwe producten wel eens willen proberen? Kom dan gezellig bij ons langs in onze lunchroom! Deze fijne producten kan je vanaf vandaag bij ons in het assortiment vinden.


Tot snel! 🖤

bottom of page