top of page

Recept - Chili Veggie Sandwich

Broodje van de maand november 2021

Het is weer tijd om een heerlijk recept met je te delen! Misschien komt deze vegan beauty je wel bekend voor. Dat klopt! Dit heerlijke broodje was de sandwich van de maand november (wat vliegt de tijd 😉) en delen we graag nog met je. Heb je deze sandwich in november gemist en/of houd je van romig en pikant? Lees dan snel verder, want dan is deze sandwich zeker wat voor jou!


Het recept voor een heerlijke lunch

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, serveren wij al onze sandwiches op het heerlijke brood van bakker Luuk. Natuurlijk hoef je voor dit heerlijke recept niet helemaal naar bakker Luuk af te reizen. Door jouw favoriete brood toe te voegen kan je de heerlijke smaak proberen te ervaren, dus experimenteer vooral!


Wat heb je nodig?

- Grove plak brood of hard broodje

- Pan of grill

- 1 avocado

- Halve rode paprika

- Handje vol rucola

- Vegan Chili Nuggets*

- Vegan mayonaise

- Chilisaus

- Handje vol nacho’s

- Peper en zout (naar smaak)


*Wij raden de Nuggets van Boon aan. Na enig proeven vinden wij deze Nuggets het allerlekkerst! De Nuggets zijn onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo.


Hoe moet je het maken?

  1. Snijd een grof plak brood af of snijd een hard broodje doormidden. Leg ondertussen de Vegan Chili Nuggets even onder de grill of in een pan. Zo worden de Nuggets lekker warm en krokant.

  2. Snijd de avocado doormidden en lepel deze uit. “Smash” de avocado met behulp van een vork. Voeg vervolgens wat peper en zout toe naar smaak. Besmeer vervolgens het plak brood of broodje met een rijke laag gesmashte avocado.

  3. Leg op de gesmashte avocado een handje vol rucola. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.

  4. Als de Nuggets lekker warm en krokant zijn geworden, haal deze dan onder de grill of uit de pan. Snijd de Nuggets een keer doormidden en leg ze vervolgens op de rucola.

  5. Leg wat stukjes rode paprika over het hele broodje. Dit zorgt voor een frisse touch!

  6. Meng een eetlepel mayonaise met een eetlepel chilisaus door elkaar. Top de sandwich vervolgens af met romige chilisaus.

  7. Neem vervolgens wat nacho’s in je hand en breek deze boven het broodje. Een heerlijke crunchy topping!

  8. Voilà! Geniet ervan!


Benieuwd naar nog meer recepten? Deze vind je hier. Houd onze website dan ook zeker in de gaten, want elke maand plaatsen we nieuwe recepten die jij thuis kunt uitproberen. Deel je broodje op jouw socials en tag ons (@foodmatterzcafe). We vinden het erg leuk om jullie creaties te zien!bottom of page