top of page

Recept: Halloumi Sandwich

Broodje van de maand augustus en september (2021)


Meet de Halloumi Sandwich! Een echte topper tijdens de maand augustus. Hij liep zelfs zo goed dat we deze maandspecial hebben doorgetrokken naar september. Elke maand vind je bij Food Matterz weer nieuwe maandspecials voor zowel de koffie, de yoghurt als het brood. Voor het brood was het dit keer de beurt aan de Halloumi Sandwich. De recepten voor de koffie en de yoghurt van de maand vind je hier.
Het recept voor een heerlijk lunch!

Deze heerlijke vegetarische sandwich bestaat onder andere uit het dagverse brood van Bakker Luuk; een echte ambachtsman die ’s ochtend vroeg al in de bakkerij staat om zijn heerlijke broden te bereiden en vervolgens naar onze locatie te brengen. Echt vers brood is het lekkerste voor dit recept.

Daarnaast halen wij onze Halloumi weg bij Jansma, de biologische huisleverancier. Wanneer je zelf aan de slag gaat met Halloumi is de Halloumi ook te verkrijgen bij de meeste supermarkten in Nederland.


Wat is Halloumi?

Het kan zo maar zijn dat je voor het eerst hoort van het woord Halloumi. Voordat we overgaan op het echte recept, zullen we je eerst iets meer vertellen over Halloumi zelf. Wat is het nou precies?


Halloumi is een Cypriotische kaas die bestaat uit een combinatie van koeien-, geiten- en schapenmelk. Deze kaas zit boordevol eiwitten waardoor het perfect is voor vegetariërs en iedereen die houdt van kaas.

De Halloumi kan je koud eten, maar wordt voor dit broodje onder de gril gelegd waardoor hij een krokant korstje krijgt en een goede bite heeft. Het grappige is ook dat deze kaas in vergelijk met andere kazen niet smelt. Een interessante, maar heerlijke ervaring!


Wat heb je nodig?

- Sandwich naar keuze

- Een halve avocado

- Zout en peper

- Handjevol gemengde sla

- 3-4 plakken Halloumi

- Halve eetlepel zongedroogde tomaatjes

- 3-4 walnoten

- Blaadje Basilicum

- Grill en bakpapier


Aan de slag!

  1. Verwarm de grill op 200 °C.

  2. Halveer de avocado en smash het tot het gewenste resultaat. Maak dit op smaak met een snufje peper en zout.

  3. Pak vervolgens een sandwich naar keuze en leg hem op een bordje.

  4. Leg de Halloumi tussen het bakpapier op de grill en wacht net zo lang tot je de grill randen er goed op ziet zitten.

  5. Verspreid tijdens het wachten de gesmashte avocado over de sandwich met daar overheen een handjevol gemengde sla.

  6. Haal vervolgens de Halloumi onder de gril vandaan, snijd de plakken schuin doormidden en verdeel de plakjes over de belegde sandwich.

  7. Verspreid daarna de halve eetlepel zongedroogde tomaatjes samen met de walnoten over de Halloumi.

  8. Voeg ten slotte nog een blaadje Basilicum toe aan de sandwich, et voilà! Je kunt gaan genieten van een heerlijke lunch. Eetsmakelijk!


Dit proeft naar meer!

Word jij net zo enthousiast van deze heerlijke sandwich als wij en zou je graag meer recepten willen uitproberen? Houd onze website dan zeker in de gaten! Maandelijks plaatsen we nieuwe recepten, zodat jij ook thuis kan blijven experimenteren.

bottom of page