top of page

Recept: Spiced Biscuit Yoghurt

Yoghurt van de maand december 2021!

Elke maand vind je bij Food Matterz nieuwe maandspecials voor zowel, koffie, yoghurt als sandwiches. Voor het yoghurtje was het de maand december, was het de beurt aan de Spiced Buiscuit Yoghurt. Een absolute topper want wie houdt er nou niet van koek of speculaas? 😉 Misschien ken je dit heerlijke yoghurtje al of maak je voor het eerst kennis; hieronder vertellen we je meer over het recept!

Het perfecte recept voor een heerlijk ontbijtje of tussendoortje

Als allereerste laagje gebruikten wij de pruim-speculaas jam van Twisted. Het bijzondere aan deze jam is dat deze wordt gemaakt van groente en fruit die doorgaans in de afvalbak belanden. Bij Twisted wordt er gewerkt met seizoensgebonden producten die niet ‘goed genoeg’ zijn voor de verkoop in de supermarkt. Benieuwd naar deze jam? We hebben ze te koop in onze winkel! ALs alternatief kan ook de pruimencompote van Vink gebruikt worden, deze verkopen we wederom ook in onze winkel.


Bovenop de jam kozen wij voor de volle, romige hangop van Buurvrouw Durkje. Doordat de hangop iets minder zuur is in vergelijking met de yoghurt, past deze heel goed samen met de zoete smaken van het speculaas. Daarnaast is de yoghurt dagvers en met zorg gemaakt, dat proef je!


Vervolgens topten wij het yoghurtje af met brokken speculaas en notenmix. We gebruikten hiervoor de Healthy notenmix van De Notenshop. Deze mix zit boordevol pitten & zaden, bessen en noten die veel antioxidanten en mineralen bevatten om je op een natuurlijke wijze de dag door te helpen. Neem bijvoorbeeld goji- en incabessen. Deze bevatten aminozuren, zijn rijk aan eiwitten en zijn belangrijk voor je stofwisselingsproces.


Wat heb je nodig?

- Een schaaltje

- Hangop of volle yoghurt

- Een eetlepel pruimencompote (of pruim-speculaas jam van Twisted)

- Speculaasjes of Bastogne

- Eetlepel Healthy Notenmix


Aan de slag!

1) Pak het kommetje of het yoghurt schaaltje en leg op de bodem de pruimenjam

2) Voeg daarna de hangop toe tot iets de rand van het schaaltje.

3) Breek de speculaas (of Bastogne) in stukken en leg deze bovenop de hangop.

4) Strooi vervolgens de notenmix over je yoghurtje.

5) Als extra topping kan je eventueel nog wat drupjes jam toevoegen.

6) Eetsmakelijk!


Dit proeft naar meer!

Wil je graag meer recepten uitproberen? Houd dan onze website in de gaten! Hier plaatsen we regelmatig heerlijke recepten, zodat jij thuis kan blijven experimenteren.

bottom of page