top of page

Recept: Spicy Munster Cheese Salsa Sandwich

Hoog tijd om weer eens een lekker receptje te delen! Deze keer kozen we voor de Sandwich van de Maand van precies een jaar geleden: juni 2021! De Spicy Munster Cheese Salsa Sandwich was vorig jaar erg geliefd onder onze gasten (en collega’s 😉) en dan met name de cheese lovers onder ons. Heb je deze sandwich gemist en/of wil je hem nog een keer proeven? Lees dan snel verder, want dan is deze sandwich zeker wat voor jou!


Spicy Munster Cheese Salsa Sandwich

De Sandwich van de Maand juni bestond uit een warme sandwich met pittige Sauer Crowd Salsa, Munster kaas, rucola, spinazie, verse rode paprika en walnootjes. Munster kaas is en zachte, rauwmelkse kaas die door de smedige zuivel een volle geur heeft. De kaas heeft een volle, pikante smaak wat perfect samengaat met de Sauer Crowd Salsa. Deze is niet zomaar een salsa, maar bestaat uit biologische, gefermenteerde groenten en is daardoor een geweldige bron van vezels en vitamine C. Dus naast de lekkere smaak is deze salsa dus ook nog eens voedzaam en goed voor je lichaam!Het recept voor een heerlijke lunch

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen op onze socials of blogs, serveren wij al onze sandwiches op het heerlijke brood van Bakker Luuk. Natuurlijk hoef je voor dit heerlijke recept niet helemaal naar bakker Luuk af te reizen, maar kan je ook jouw favoriete brood toe voegen! Kies bij voorkeur voor een volkoren variant. Dit is de meest gezonde keuze onder de broodsoorten omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen voor je lichaam bevat, zoals bijvoorbeeld B-vitamines en ijzer!


Wat heb je nodig?

- Twee plakken brood

- Pan of grill

- Munster kaas

- Sauer Crowd Salsa (te verkrijgen bij Ekoplaza of Crisp)

- Halve rode paprika

- Handje vol spinazie

- Handje vol rucola

- Walnootjes


Hoe moet je het maken?

  1. Zet de grill aan zodat deze alvast lekker warm kan worden.

  2. Snij twee grove plakken brood van het brood. Besmeer vervolgens beide plakken brood aan één kant met salsa.

  3. Snijd 2/3 plakjes van de Munster kaas zodat de oppervlakte van één brood plak bedekt is. Leg hier vervolgens wat spinazie en rucola bovenop.

  4. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg dit samen met de walnootjes toe aan de sandwich. Leg vervolgens de tweede plak brood hier bovenop.

  5. Leg de sandwich onder de grill voor ongeveer 6 à 7 minuutjes.

  6. Haal de sandwich onder de grill vandaan en snijd hem verticaal doormidden.

  7. Voilà! Geniet ervan!

Benieuwd naar nog meer recepten? Deze vind je hier. Houd onze website en/of socials dan ook zeker in de gaten, want elke maand plaatsen we nieuwe recepten die jij thuis kunt uitproberen. Deel je broodje op jouw socials en tag ons (@foodmatterzcafe). We vinden het erg leuk om jullie creaties te zien!bottom of page