top of page

Smoothie bowls: Een mooi plaatje en een echte vitamine boost!

De smoothie bowls zijn tegenwoordig erg bekend en zie je op steeds meer menukaarten voorbij komen. Maar wat is een smoothie bowl nou eigenlijk? Waar komt hij vandaan? En is het echt gezond?Wat is een smoothie bowl?

Een smoothie bowl, is eigenlijk een smoothie in een schaal afgetopt met vers fruit, noten, zaden en granola. Super lekker als ontbijtje of als lunch! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende varianten te bedenken. Van een apple oatmeal bowl tot een kiwi bowl, maar de bekendste blijft toch wel de acai (ah-sigh-ee 😉) bowl. De acai is daarom ook zeker bij ons op de menukaart te vinden. Naast de acai bowl staan er nog 2 andere varianten op kom snel een keer langs om ze te proeven!


Waar komt de smoothie bowl vandaan?

De oorsprong van de smoothie bowl, de acai bowl, is een traditioneel Zuid-Amerikaans ontbijt. De acai is een bes die groeit in het Amazonegebied en staat bekend als superfood.

De acai bessen bederven ongeveer een uur nadat ze geplukt zijn. Daarom worden de bessen na het plukken vaak gelijk ingevroren of gedroogd. Om ze daarna te kunnen eten worden ze ontdooid en gepureerd.

Tegenwoordig worden de bowls niet alleen meer gemaakt van acai bessen, maar zijn er heel veel verschillende varianten. Ze worden dan ook wel gemaakt met veel verschillende ingrediënten en in alle vormen en kleuren. De bowl is niet alleen een vitamine boost, maar ook nog eens een heel mooi plaatje. De fotogenieke bowls zie je bijvoorbeeld in tijdschriften, maar ook op social media zie je ze steeds vaker voorbijkomen.


Is een smoothie bowl echt gezond?

Een smoothie bowl kan zeker gezond zijn. Alleen, hangt dit natuurlijk wel af waarvan de bowl is gemaakt en welke toppingen jij hierop doet: balans is key! Zoals we al eerder noemde is de acai bes een superfood en daarom naast zijn prachtige kleurtje enorm gezond voor je hersenen, je hart en je immuunsysteem. Nog een extra reden om een smoothie bowl te nemen.

Onze hele menu kaart bekijken? Klik dan hier!


bottom of page