Simply enjoy your favorite me-time moment

Ons menu

”At Food Matterz we craft NATURE GOODNESS into DELICIOUS FOOD we love to share.”

Ontdek ons menu

Food Matterz is een oprechte en eigentijdse koffiebar en lunchroom in het centrum van Groningen. Bij Food Matterz draait het (h)eerlijk en goed eten. Bij ons staat de kwaliteit, ambacht en het verhaal van het product voorop. Door met de mooiste (streek)producten te werken hopen wij onze gasten elke keer weer te verrassen. Naast verrassen is het onze missie om onze gasten te laten genieten en ontspannen. Zodra ze bij ons de drempel overstappen mogen ze alle zorgen even achter zich laten. Echt genieten dus!

Je kunt bij Food Matterz terecht voor een lekker ontbijt, een heerlijke koffie met een bijpassende lekkernij, een goede lunch variërend van warme sandwiches en salades tot koude sandwiches en smoothiebowls, en tot slot een fijne middagborrel. Kom gerust eens bij ons langs aan de Oude Ebbingestraat en laat je verrassen. Tot snel! 

Onze yoghurt

We gebruiken yoghurt en hangop van Buurvrouw Durkje, rechtstreeks van de boerderij naar onze zaak en daar zit niks tussen. Wat de natuur ons brengt. Geen dag is hetzelfde, niet voor de koe en in het eindresultaat ook niet voor ons. De enige garantie die Buurvrouw Durkje ons geeft is ”Mei leafde makke” (met veel liefde gemaakt)

Voor de toppings van onze yoghurt kun je denken aan vers fruit, verse geroosterde noten, superfoods, granola en heerlijke en eerlijke chocolade. Wij hebben al een aantal specials voor je uitgekozen om van te genieten.

Onze koffie

We vinden het fijn om heerlijke koffie te maken en al zijn variëteiten. Voor onze koffie’s maken wij gebruik van EARTH Coffee, een biologische espressomelange van 100% Arabica bonen uit Mexico, Guatemala en Peru.

Naast onze heerlijke koffie’s maken we ook de lekkerste matcha, chai en tumeric latte!

Voor onze koffievariëteiten maken we gebruik van een biologische volle melk (die nauwelijks wordt bewerkt) en een heerlijke soja- en havermelk. En hier mag je dan weer zelf uit kiezen, wel zo fijn.

Onze sandwiches

Bakker Luuk bakt voor ons al onze heerlijke broden met meel van Mulder Pot. Dit bourgondische brood gebruiken wij voor het maken van verschillende koude en warme sandwiches met allerlei combinaties van de lekkerste producten. Op de menukaart vind je de ruime keuze aan vers belegde sandwiches en je kan kiezen uit volkoren, meergranen of witbrood!

Bij onze warme sandwiches serveren we altijd een heerlijke Ierse Relish. Ballymaloe is een icoon, rijk aan tomaten, erg veelzijdig en enorm lekker. Vrij van toevoegingen en conserveringsmiddelen.

Onze smoothies

Een smoothie bestaat uit vers tot diepgevroren fruit om deze lekker verfrissend te maken. Wij serveren smoothies in 6 verschillende smaken. Voor het maken van deze smoothies gebruiken we vers fruitsap uit Noordbroek. Mocht je de smoothie lekkerder vinden met onze yoghurt van Buurvrouw Durkje of met plantaardig yoghurt dan kan dat natuurlijk ook.

Even Xtra Energy nodig of behoefte aan een Healthy Green Machine? Check onze menukaart. Lekker genieten!

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen