Laat je inspireren door onze blogs

De kracht van jouw lever

Je lever is een krachtig en belangrijk orgaan. Gedurende je leven krijgt je lever een hoop te verwerken. Vooral in de tijden waarin we nu leven. Tegenwoordig zijn alcohol, het slikken van hormonen (voornamelijk voor vrouwen) en het nemen van allerlei andere schadelijke stoffen de normaalste zaken van de wereld geworden. Zo zonde! Want daarmee belasten we onze lever meer dan we zouden willen. Om hier meer aandacht aan te besteden staat de Food Matterz Academy vandaag in het teken van de lever. Lees snel verder!

Waar zit je lever en wat doet het?

Je lever ligt aan de (voor jou) rechterkant van je lichaam, in de buikholte en naast de maag. De lever heeft diverse functies. Zo speelt het een rol in de suiker-, vet- en eiwitstofwisseling, breekt het lichaamseigen hormonen af, slaat het ijzer, suikers, vetten en bepaalde vitamines op en draagt bij aan de aanmaak en afbraak van rode bloedcellen. Daarnaast heeft het nog een belangrijke functie. De lever maakt namelijk giftige stoffen onschadelijk. Kijkend naar hetgeen wat we tegenwoordig nuttigen qua (alcoholische) dranken en voedingsproducten is het niet zo gek dat onze lever het soms zwaar te verduren krijgt.

Hoe belasten wij de lever?

Zoals net al aangegeven is de lever een zeer belangrijk orgaan in het lichaam. Hij heeft belangrijke functies en we kunnen niet zonder hem. Toch belasten we hem regelmatig zonder dat we het echt doorhebben. De volgende producten vind je lever minder prettig en kunnen op de lange termijn schade aanrichten: 

  • Alcohol
  • Verzurende voeding: koffie, vlees, sinaasappelsap
  • Suikerhoudende voeding en dranken (frisdrank, fruitsappen, energiedranken, koeken, ijs, gebak,…)
  • Zuivelhoudende voeding (melk, kaas, yoghurt)
  • Vetrijke voeding
  • Gefrituurde voeding 

Uiteraard gaat dit lijstje nog wel even door. Denk maar eens aan alle E-nummers zoals aroma’s, smaakstoffen, geurstoffen en bewaarmiddelen die we dagelijks binnenkrijgen. En wat dacht je van medicatie, pesticiden (waarmee groente en fruit wordt bespoten) en roken? Ook die zijn zeer schadelijk voor de lever.

Je lever ondersteunen: zo doe je dat!

Onze lever mag veel vaker dat extra beetje liefde ontvangen. Hij doet hard zijn best om jou lekker te kunnen laten genieten van het leven, dus geef dit mooie orgaan dat wat hij nodig heeft om aan te sterken. Je kunt dit op vele manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld haver(vlokken), avocado, bieten, paksoi, wortel, witlof of knoflook nuttigen. Let wel, zonder pesticiden! Anders heeft het nog geen zin. 

Wat ook erg effectief is en wat wij bij Food Matterz graag gebruiken is gember. Door regelmatig gember thee te drinken, gember te verwerken in gerechten of een puur gembershotje te nemen ondersteun je de lever direct.

Met dit in gedachte voegde wij recentelijk de nieuwe Gembersap van Blond & Brown toe aan ons assortiment. Dit sap is 100% natuurlijk, biologisch en bevat geen toegevoegde suikers. Het gembersap wordt gemaakt met de beste gember uit Peru. Hierdoor heb je de mooiste kwaliteit en dat proef je.

Food Matterz | gezond lunchen en genieten in hartje Groningen | Ginger | Gembersap van Blond & Brown

Wil jij je lever dagelijks dat extra beetje liefde geven? Kom dan eens langs om het Blond & Brown gembersap te proberen. Je vindt hem nu bij ons in de Food Matterz winkel.

misschien vind je dit ook leuk?

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen