Ontdek de blog!

Recept: Gerookte kip (pasta) salade met pijnboompitten

Foto credits: Green Gypsy Spices

Met de lekkere zomerse temperaturen in het vooruitzicht, vonden wij het wel weer eens tijd om een fris zomers recept met je te delen. Uiteraard weer in combinatie met een van de heerlijke Green Gypsy Spices kruiden. Dit keer zetten we de Skinny Dipping kruiden in het zonnetje.

Kan jij wel wat extra frisheid gebruiken tijdens de warmere zomerdagen? Lees dan snel verder, want dit recept is voor jou!

Gerookte kip (pasta) salade

Een frisse salade is hét perfecte gerecht tijdens de warmere dagen. Daarom delen we vandaag de Gerookte kip (pasta) salade van Green Gypsy Spices met je. Ze hebben ‘pasta’ hier expres tussen haakjes gezet, omdat je deze salade eigenlijk met alles kunt eten. Je kunt ervoor kiezen om er pasta in te doen, maar je kunt het ook als salade gebruiken voor op brood of op een toastje. Het is net wat je voorkeur heeft.

Wat heb je nodig?

  • 3 el citroen (of gewone) mayo
  • 3 el Griekse yoghurt
  • +/- 150 gram gesneden gerookte kip
  • 1 avocado
  • 4 bosuien
  • Cottage Cheese (hoeveelheid naar wens)
  • 2 tl Skinny Dipping kruidenmix van Green Gypsy Spices
  • Snuf peper
  • Pijnboompitten

Bij een pasta salade:

  • Pasta
  • Cherry tomaatjes 
  • Rucola sla
Lunchrecept | Gezond recept | Gezond lunchrecept | gezond snackrecept | makkelijk en gezond | lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen

Bereidingswijze

  1. Wanneer je er een pastasalade van maakt, kook dan de pasta alvast en laat dit goed afkoelen.
  2. Doe de mayo en de Griekse yoghurt in een kom en doe daar 2 theelepels Skinny Dipping kruiden en een snuf peper bij. Roer dit door elkaar heen totdat het een mooi geheel is geworden.
  3. Snij de gerookte kipfilet klein. Doe dit vervolgens ook met de avocado en de bosui (ringetjes). Meng dit met de kip.
  4. Doe hier de cottage cheese bij. Roer dit door elkaar en doe hier wat gebakken pijnboompitjes op.
  5. Voor je pastasalade: doe de pasta, de tomaatjes en de rucola door de rest.

Et voilà! Het genieten kan beginnen. Eet deze verantwoorde salade als pastasalade of doe het lekker op een broodje of toastje. Enjoy! 

misschien vind je dit ook leuk?

Drie koffie recepten | Koffie inspiratie | latte macchiato variaties | latte macchiato recepten | koffie met siroop | Latte macchiato met siroop | Liefde voor koffie | recepten
Recepten

3x zoete koffie variaties voor jouw Valentijn

Ware liefde, er is niks mooiers dan dat. Liefde is overal. Vaak denken we dat we een ander nodig hebben om de liefde te kunnen ervaren, maar niks is minder waar. Liefde is iets wat inderdaad tussen mensen ontstaat, maar je kunt ook heel veel liefde voelen voor jezelf en

Lees verder »
Lunchrecept voor de wintermaanden | Pumpkin hazelnut recept | gezond eten | gezond recept | Lekker en gezond lunch recept | Blog over voeding
Uncategorized

Recept: Pumpkin Hazelnut (maandspecial)

Het is december! Dat vraagt om een lekker recept dat jou warm kan houden tijdens de koude decemberdagen. Als je ons al een langere tijd volgt op social media, dan kan het zijn dat deze sandwich je bekend voorkomt. De Pumpkin Hazelnut was in november en december van 2022 het

Lees verder »

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen