Ontdek de blog!

Recept: Pineappel Coconut Yoghurt

Gezond en lekker fris recept | Yoghurt | perfect als lunch of als tussendoortje

Happy Spring! Na een paar donkere en grijze maanden waarin het meer herfst dan winter leek, is dan nu eindelijk het voorjaar aangebroken. En dat is te merken. ‘S ochtends worden we wakker gevloten door de vogeltjes, de bomen krijgen weer groene knopjes en de krokusjes vermenigvuldigen zich nog steeds. Heerlijk!

Om de lente goed te beginnen delen we graag een heerlijk verfrissend en gezond recept met je: de Pineappel Coconut Yoghurt. Dit lekkere recept is ideaal voor een frisse start in de ochtend of als goede opfrisser gedurende de dag.

Wat heb je nodig?

– Een schaaltje
– Een pannetje
– Verse hangop (eventueel van Buurvrouw Durkje. Af te halen bij ons in de lunchroom.)
– 250 gram bevroren ananas
– 1 eetlepel Kokosvlokken
– Klein handje Pistachenoten
– Klein pompje kokossiroop
– 1 Kaneelstokje

Het recept bereiden:

  1. Bereid de ananas kokos chutney. Pak de 250 gram bevroren ananas en doe dit samen met het kaneelstokje en het kleine pompje kokossiroop in de pan en laat het rustig inkoken tot de ananas lekker zacht is.
  2. Pak het schaaltje en doe daar naar wens een hoeveelheid hangop in.
  3. Neem 1,5 eetlepel van de ananas kokos chutney en verdeel dit langs een kant van het schaaltje (zie foto).
  4. Pak 1 eetlepel kokosvlokken en verspreid die langs de chutney over de hangop.
  5. Neem een klein handje pistachenoten en snijd de nootjes in kleine stukjes.
  6. Verspreid de stukjes pistachenoot vervolgens langs de kokosvlokken over de hangop.

Et voilà! Het genieten kan beginnen.

We zijn heel benieuwd naar jouw creatie. Mocht je dit recept namaken, deel hem dan vooral met ons op de Instagram stories en tag daarbij @foodmatterzcafe. We zijn benieuwd wat voor moois jij ervan hebt gemaakt en of je ervan hebt kunnen genieten.

Tot snel! 🖤

misschien vind je dit ook leuk?

Latte art | hoe maak je latte art als een echte barista | Latte art barista | barista latte art | koffie barista | koffie maken als barista
Tips en Weetjes

De Nederlandse Koffiecultuur

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 150 liter koffie per jaar drinken? De meeste Nederlandse koffiedrinkers starten hun dag met een lekker kopje koffie of een variatie daarop, zoals een cappuccino of latte macchiato. In tegenstelling tot de Italianen hebben Nederlanders daarnaast nog een, zoals de Italianen dat noemen, “foute” gewoonte,

Lees verder »
Drie koffie recepten | Koffie inspiratie | latte macchiato variaties | latte macchiato recepten | koffie met siroop | Latte macchiato met siroop | Liefde voor koffie | recepten
Recepten

3x zoete koffie variaties voor jouw Valentijn

Ware liefde, er is niks mooiers dan dat. Liefde is overal. Vaak denken we dat we een ander nodig hebben om de liefde te kunnen ervaren, maar niks is minder waar. Liefde is iets wat inderdaad tussen mensen ontstaat, maar je kunt ook heel veel liefde voelen voor jezelf en

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen