Ontdek de blog!

Recept: Pumpkin Hazelnut (maandspecial)

Het is december! Dat vraagt om een lekker recept dat jou warm kan houden tijdens de koude decemberdagen. Als je ons al een langere tijd volgt op social media, dan kan het zijn dat deze sandwich je bekend voorkomt. De Pumpkin Hazelnut was in november en december van 2022 het broodje van de maand; een zeer geliefd broodje dat veel werd besteld door onze gasten. Omdat deze sandwich toentertijd zo goed beviel, delen we graag het recept met jou, zodat je hem thuis ook kunt maken en er lekker van kunt genieten.

Wat heb je nodig?

Om deze heerlijke sandwich te kunnen bereiden, heb je een aantal ingrediënten nodig. Het gaat om de volgende producten:

 • Sandwich naar keuze;
 • Stukjes pompoen (hoeveelheid naar wens);
 • Hummus in de smaak naturel;
 • Potatoes for Pimps kruiden van Green Gypsy Spices (verkrijgbaar in onze winkel);
 • Gemengde sla;
 • Stukjes hazelnoot;
 • Crunchy tuinboontjes;
 • Frambozen.

Hoe bereid je de sandwich?

 1. Leg de sandwich op een bordje en voeg daar een laagje hummus aan toe.
 2. Pak vervolgens een handje gemengde sla en verspreid de sla over de sandwich.
 3. Kruid vervolgens de stukjes pompoen door ze te mengen met 1 à 2 theelepels Potatoes for Pimps kruiden. De hoeveelheid kruiden is afhankelijk van de hoeveelheid stukjes. Bekijk daarin voor jezelf wat je het lekkerste vindt.
 4. Rooster vervolgens de stukjes pompoen voor circa 5 à 10 minuten. Houd de pompoenstukjes in de gaten. Zijn ze mooi lichtbruin van kleur, dan zijn ze klaar!
 5. Voeg de geroosterde pompoenstukjes toe aan de sandwich.
 6. Top de sandwich vervolgens af met stukjes hazelnoot, crunchy tuinboontjes en een stuk of 5 à 6 frambozen.
 7. Het genieten kan beginnen.

Wij zijn heel benieuwd of je dit broodje thuis gaat maken. Mocht je een mooie sandwich gecreëerd hebben, deel die dan vooral met ons op social media. Wij vinden het altijd leuk om jouw mooie creaties te zien.

Geniet van jouw decembermaand en tot snel! 🖤

misschien vind je dit ook leuk?

Gezond, biologisch en vegan lunchen in Groningen centrum | Food Matterz Groningen
Tips en Weetjes

De Biologische producten van Bio Orto

Maak kennis met de mooie biologische producten van Bio Orto. Als je het hebt over een echt familiebedrijf, dan heb je het over Bio Orto. De Passalaqua Familie is al sinds midden 1900 bezig met het verbouwen van de mooiste groentes en fruit. Door de oude tradities te combineren met

Lees verder »
lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen
Tips en Weetjes

Koffie maar dan net Anders

Ben jij net als wij dol op koffie maar zou je de gewone koffiebonen graag vervangen voor een biologische, cafeïnevrije variant? Lees dan vooral verder. Wij hebben dé oplossing voor je! We stellen je graag voor aan onze favoriete koffievervanger: Chikko Not Coffee. De Chikko Not Coffee is een heerlijke

Lees verder »
Gezond en lekker fris recept | Yoghurt | perfect als lunch of als tussendoortje
Recepten

Recept: Pineappel Coconut Yoghurt

Happy Spring! Na een paar donkere en grijze maanden waarin het meer herfst dan winter leek, is dan nu eindelijk het voorjaar aangebroken. En dat is te merken. ‘S ochtends worden we wakker gevloten door de vogeltjes, de bomen krijgen weer groene knopjes en de krokusjes vermenigvuldigen zich nog steeds.

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen